Muziekuitgeverij Brauer Herman in Brussel

Brauer Herman is een muziekboekhandel gelegen in hartje Brussel met een ruim assortiment aan:

  • muziekpartituren
  • songbooks
  • methodeboeken voor notenleer en muziekinstrumenten
  • studieboeken
  • muziekboeken

Volgt u muziekles, bespeelt u een muziekinstrument of wilt u gewoon iets bijleren over muziek? Kom dan eens langs in onze zaak en bekijk ons uitgebreid aanbod aan muziekboeken.

Historiek

Muziekuitgeverij Brauer Herman bestaat al sinds de jaren ’30. Net na de Tweede Wereldoorlog richtte Brauer Herman een groothandel op in muziekpartituren. Hij was zelf muzikant en hij wou zijn passie voor muziek delen met anderen. In de jaren ’50 kwam hij in contact met verschillende buitenlandse uitgevers en kon hij populaire muziekboeken kopen. Net op dat moment brak de rock-‘n-rollmuziek door en kwamen sterren zoals Elvis Presley aan de top. Ook de verkoop van muziekpartituren werd plots heel populair. Dit bleef zo in de jaren ’60, met de komst van onder andere The Beatles en The Rolling Stones.

In 1960 overleed Herman, waardoor hij nooit de groei en het echte succes van zijn zaak kon meemaken. Mevrouw Brauer werkte nog in de zaak, maar kreeg na zijn dood hulp van Agnes (beter bekend als ‘Madame Musique’). Wanneer mevrouw Brauer in 1981 stopte met de zaak, nam Agnes deze over met haar dochter Josy, tot op de dag van vandaag.

Wij zijn van plan om nog vele jaren met veel enthousiasme deze muziekboekhandel uit te baten, zoals onze voorgangers ook gedaan hebben. Spring binnen in onze winkel, u voelt zich er vast en zeker meteen thuis!

CONTACT

Wilt u een bezoekje brengen aan onze zaak? U vindt ons in de Sint-Kristoffelsstraat 30, in een zijstraat van de Anspachlaan in Brussel. Wij zijn open van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 17.30 uur. Op zaterdag zijn wij open van 10.00 tot 17.00 uur. Bezoek onze website voor onze online catalogus of voor meer informatie over onze zaak. U kunt ons ook telefonisch en via mail bereiken.

Brauer Herman

Muziekuitgeverij Herman Brauer in Brussel